Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیوع ویروس کرونا موجب تعطیلی کلاس های درس شد و این شرایط سنگ محک جدیدی بود برای شناخت معلمانی که با سخت کوشی نگذاشتند دانش آموزانشان از تحصیل باز بمانند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، رهبر معظم انقلاب روز چهارشنبه ۱۱ شهریور در ارتباط تصویری با وزیر، معاونان، مدیران و رؤسای وزارت آموزش و پرورش در سی‌وچهارمین اجلاس آموزش و پرورش، معلمان را «افسران سپاه پیشرفت کشور» خواندند، همین یک جمله برای جایگاه معلمان کافی است تا بدانند در کسوتی قرار گرفته اند که پیشرفت کشور در گروی تلاش مدبرانه آنها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ویروس کرونا موجب بهم خوردن معادلات زندگی در تمامی جوامع بشری شد و آموزش و پرورش از مدرسه که بعنوان خانه دوم دانش آموزان از آن یاد می شد به فضای مجازی کشاند.

حضور مستمر برخی دبیران و معلمان در فضای مجازی برای جا نماندن دانش آموزانشان از تحصیل نمونه سخت کوشی فعالیت این قشر زحمت کش در دوران کرونایی است.

فریده محسنی یکی از معلمان ۳۰ خدمت در آموزش و پرورش بیجار است که این روزها برای اینکه دانش آموزش بخاطر نداشتن گوشی همراه از درس جا نماند کلاسش را به یکی از پارک های شهر انتقال داده و روزانه ۳ ساعت به طور مستمر در حال آموزش به این دانش آموز خود است.

وی در گفتگو با خبرنگار کردتودی اظهار داشت: نزدیک به ۳۰ سال است که سعادت تدریس در مدارس ابتدائی شهرستان بیجار را دارم و در تمام مدت خدمتم با علاقه و داوطلب بودنم در مدارس و روستاهای دورافتاده و حاشیه شهری خدمت نمودم.

معلم سختکوش بیجاری در خصوص چگونگی علاقه اش به شغل معلمی افزود:  پدر خدا بیامرزم همیشه من را خانم معلم خطاب میکرد و در دوران کودکی هم در کوچه اغلب بازی معلم و دانش آموزان را با بچه ها تشکیل میدادیم و همیشه من نقش معلم را داشتم تا اینکه وارد آموزش و پرورش شدم و به خواسته خودم رسیدم.

محسنی با بیان اینکه دوران خدمت در آموزش و پرورش سراسر خاطرات است، خاطرات شیرین زیادی در طول این مدت برایم رخ داده اما یادم هست در سالهای قبل که برف زیادی می آمد من و تنها همکارم کنار جاده از مینی بوس پیاده می شدیم و می بایست مسافت ۲ کیلومتری را تا رسیدن به مدرسه میان برف و سرما طی کنیم، اواسط راه بود که از دور یه گرگ گرسنه آرام آرام به ما نزدیک میشد و ما امید به زندگی را از دست داده بودیم و حتی توان فریاد و خواستن کمک را نداشتیم که در این هنگام صدای سگی که با سرعت به سوی ما می آمد و نور امید را در دلهای ما روشن نمود، این را بگویم این صدا، صدای سگی بود که اغلب اطراف مدرسه پرسه میزد و ما برایش خرده نان و مانده ی غذا کنار می‌گذاشتیم، همان سگ در آن روز سرد و برفی باعث نجات ما شد.

این معلم سخت کوش بیجاری ادامه داد: تلخ ترین خاطره ام مربوط به سال سال ۱۳۷۵ بود و دخترم حدودا یک ساله داشت ومن مدیر مدرسه ی روستای آغبلاغ طغامین بیتوته کرده بودم و ماه به ماه به خانه برمیگشتم ، یک روز از طرف اداره بازرس اومده بود و من مشغول توضیح و پاسخ دهی به همکاران اداری بودم و دخترم را برای لحظه ای روی میز قرار داده بودم و در یک لحظه غفلت دخترم از روی میز با پشت سر بر زمین افتاد و از هوش رفت و تا رساندن به بهداری و نجات دخترم کلی زجر بر من تحمیل شد.

محسنی در جواب سوال خبرنگار کردتودی که تفاوت سال تحصیلی کرونایی و سال های گذشته چگونه است، تصریح کرد: کرونا علاوه بر آسیب های جسمی و روانی زیاد منجر به ایجاد فاصله بین معلم و دانش آموزان شد، حس انتقال مطالب را در آموزش چهره به چهره را از بین برد.

وی عنوان کرد: محیط مدرسه فضای دیگریست دانش آموزان می توانند انرژی خودشان را تخلیه کنند، حس رقابت سالم هست، حس تلاش و محبت و همکاری وجود دارد و دانش اموزان مهارت زندگی و اخلاق را کسب می کنند، اما فضای مجازی منجر به کمرنگ شدن موارد مذکور شده است و سبب شده است که والدین وقت بیشتری را در اختیار فرزندانشان بگذارند.

معلم سختکوش بیجاری گفت: دانش آموزی که مدتی است در محل پارک پانزده خرداد به او آموزش میدهم، دانش آموزی است که به لحاظ شرایط زندگی مجبور است بیشتر اوقات را در روستا به سر ببرند،  مطلب دیگه اینکه پدر و مادر دانش آموز نسبت به استفاده از گوشی های جدید مهارت نداشته و کم سواد هستند و در نتیجه این دانش آموز نیز به دلایل مذکور توان استفاده از گوشی را ندارد، در فصل زمستان در محیط مدرسه به طور متوالی یک‌ هفته در میان به آموزش میدادم ولی با این وجود به دلیل جا ماندن از سایر دانش آموزان داشت افسردگی بر او مستولی میشد  که تصمیم گرفتم آموزش چهره به چهره به فضای پارک بکشانم که شکر خدا نتیجه بخش بود و در حال حاضر این دانش آموز از لحاظ روحی و درسی در شرایط خوبی قرار گرفته و آماده امتحانات است.

محسنی در پایان سخنان خود بیان داشت: یه باغبان تمام تلاش و کوشش خود را به ثمر رساندن گلهای باغش را به کار می برد و و اگر گلی از میان گلها پژمرده یا ضعیف باشد قطعا تمام هم و غم باغبان شادابی و دادن حیات به آن گل هست و شغل معلمی که شغل مشق عشق است، تلاش و کوشش بیش از یک باغبان را به دنبال داشته و دارد.

"چوب معلم ار بود زمزمه محبتی، جمعه به مکتب آورد طفل گریز پای را"

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: آموزش و پرورش دانش آموزان دانش آموز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۲۱۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب ۳۰ هزار دانشجو‌معلم در سال ۱۴۰۳

مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور شاهد و ایثارگران گفت: سال گذشته با تخصیص ۷۲ هزار نیروی انسانی و در سال جاری با تخصیص ۱۰۵ هزار نیرو به آموزش و پرورش ؛ جذب ۱۹ هزار مربی پرورشی، تربیت بدنی و مشاور داشتیم تا هر مدرسه یک مشاور و مربی داشته باشد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم  از مشهد، زهرا مظفر در آیین تجلیل از معلمان نمونه کشوری و استانی خراسان رضوی در مشهد با بیان اینکه معلمی شغل انبیا است، اظهارداشت: در واقع معلمان همان پیامبران معاصرند و مانند آنان که حامل پیام حق الهی به آدمیان بودند، معلمان نیز هدف مشابه و مقدسی را دنبال می‌کنند و با هدایت دانش‌آموزان و آموزش علم و معرفت به آنان، مسیرهای خطیری چون خودشناسی و خداشناسی را آموزش می‌دهند.

وی ادامه داد: کار و نقش معلمی در جامعه تراز اول است و معلم با آموختن به یک انسان کلید بهره‌برداری از گنجینه تمام نشدنی را به او می‌دهد و معلمان همان راهنمای عملی زندگی دانش‌آموزان هستند؛ بنابراین معلم با طراحی فرآیند یاددهی و یادگیری فعال به دنبال این است که فرآیند یادگیری در آموزش مؤثر باشد، چنانچه رهبر معظم انقلاب فرمودند؛ معلم شاگردانش را به مثابه فرزند خود تلقی کند و هر آرزویی برای آینده فرزندش دارد، در دانش‌آموزان خود متبلور سازد.

مظفر با بیان این مطلب که زندگی بخشیدن به فرد وجامعه ،تعلیم وتربیت است گفت: معلم باید طوری طبیب و طاهر باشد که شاگردانش بتوانند به قیام و قعود او اقتدا کنند. وجود او سراسر نور باشد و این طیب و طاهر بودن معلم تعلیم را به تربیت برمی‌گرداند، لذا معلمان باید در سطح خود امام شوند، چرا که در منطق اسلام، تعلیم و تربیت به معنای زندگی بخشیدن به فرد و جامعه است.

مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور شاهد و ایثارگران خاطر نشان کرد: رسالت معلمان، تربیت نسل دارای هویت اسلامی ایرانی، مقاوم، آگاه برای تحقق تمدن نوین اسلامی است لذا یک معلم باید دارای ویژگی‌های خاصی باشد.

وی تاکیدکرد: مهم‌ترین شرط یک معلم خوب، داشتن سعه صدر است که با استقامت و سخت‌کوشی استعدادهای دانش‌آموزان را شکوفا کند. یک معلم خوب باید مؤمن، باتقوا، با احساس، متخصص، متعهد و دارای وجدان اخلاقی باشد، چراکه معلمی با این ویژگی‌ها می‌تواند یک نسل را در برابر سعادت قرار دهد و همان ایمان است که یک معلم را به پیامبری می‌رساند و عملش تنها برای رضا و خشنودی خداست بنابراین آنچه خود معلم است از آنچه درس می‌‎دهد، مهم‌تر است.

مظفر افزود: دشمنان با تمام توان به دنبال ایجاد یأس و ناامیدی در میان جامعه به‌ویژه نسل جوان و نوجوان هستند؛ از مسئولیت‌های خطیر ما جامعه فرهنگیان این است که واقعیت را به‌خوبی تبیین کنیم. جهاد تبیین به منزله جهاد در راه خداست، چرا که گاهی جهاد معلمان حضور در سنگرهای دفاع مقدس و حفظ خاک و اسلام در برابر دشمنان بوده است و اکنون جهاد تبیین برای حفظ آرمان‌ها و ارزش‌های مقدس نظام جمهوری اسلامی است که به برکت خون صدها هزار شهید به دست آمده است.

مشاور وزیر آموزش و پرورش در امور شاهد و ایثارگران با اشاره به جذب بیش از 30 هزار دانشجو معلم تصریح کرد: فرآیند جذب معلم از طریق دانشگاه فرهنگیان نیز یکی دیگر از اتفاقات مهم است؛ وظیفه ما معلمان در جهاد فرهنگی این است که به بیان دستاوردهای جوانان نخبه کشور بپردازیم، چنانکه در این دولت احیای باشگاه دانش‌پژوهان جوان و حمایت از دانش‌آموزان نخبه اتفاق افتاده است.

وی بیان کرد: برای اولین بار توسعه و تقویت چندبرابری بودجه در امر مدرسه‌سازی و تقویت مدارس دولتی براساس نقشه راه سند تحول بنیادین اتفاق افتاده است. توجه به فعالیت‌های پرورشی و فرهنگی، اوقات فراغت، اردوی راهیان نور و اردوی راهیان پیشرفت و فعالیت‌های قرآنی که بیش از 10 میلیون دانش‌آموز در آن فعالیت داشتند، از اقدامات مهم دیگر است؛ در واقع اجرای سند تحول بنیادین و تدوین و تصویب الگوی مدرسه‌ای آن در حال اجراست.

مظفر خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه اقدامات بسیار مهمی در دولت سیزدهم انجام شده، مانند اجرای رتبه‌بندی پس از سه دهه و رفع مشکلات کسری بودجه آن؛ سران سه قوا کنار هم آمدند تا بودجه کافی به این امر تخصیص یابد و این درحالی است که سال گذشته با تخصیص بیش از 72 هزار نیروی انسانی به آموزش و پرورش و در سال جاری با تخصیص 105 هزار نیرو به آموزش و پرورش و برای اولین بار جذب 19 هزار مربی پرورشی، تربیت بدنی و مشاور به طوری هر مدرسه یک مشاور و مربی داشته باشد.

انتهای پیام/282/.

دیگر خبرها

  • تحویل حدود ۱۲ هزار کلاس درس به دانش‌آموزان در مهر ۱۴۰۳
  • آموزش و پرورش به دنبال اجرایی‌ کردن سند تحول بنیادین از مدرسه است
  • جذب ۳۰ هزار دانشجو‌معلم در سال ۱۴۰۳
  • دولت سیزدهم همیشه در کنار آموزش و پرورش بوده است
  • پلیس، آموزش و پرورش و شهرداری پرچمداران ارتقا فرهنگ ترافیک هستند
  • دیدار با الفبای علم و مهربانی پس از ۲۵ سال
  • اجرای طرح آموزشی «فرهنگ ترافیک» برای دانش‌آموزان کرمانشاهی
  • تصویری از کادوی دانش‌آموزان عشایر به معلمشان؛ از این خاصتر نداریم
  • معلمی که امید و عشق را در دل دانش آموزان معنا کرد
  • فیلم؛ سرکار گذاشتن بامزه خانم معلم توسط دانش آموزان