Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت حضور در کلاس این‌بار از شب قبل شروع شده بود، از وقتی که صدای آموزش درس جدید سکوت شبانه خانه را می‌شکند، از وقتی خانه دیگر تنها خانه نیست؛ کلاس درس می‌شود تا درس فردا برای دانش‌آموزان آماده شود.

خبرگزاری شبستان _ اهواز، معصومه صالحی: نامش «سارا» است و دانش‌‌آموزانش او را به‌نام «خانم کوراوند» می‌شناسند، معلم مهربانی که هر روز درس جدیدی برای دانش‌آموزانش دارد، او شب‌ها در حالی‌که فرزند خردسالش را خوابانده، فارغ از خستگی‌های روزانه زمان استراحت خود را فدای یادگیری دانش‌آموزانی می‌کند که بنا به جبر شرایط از فضای مدرسه دور افتاده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

چند ماهی است درهای مدرسه به حضور کودکان چشم به راهند، حیاط‌های مدرسه به هیاهوی کودکان تشنه و کلاس‌ها به زمزمه معلمان در انتظارند و روزها یکی پس از دیگری به سر می‌آید، در حالی‌که از باز شدن مدرسه‌ها خبری نیست.

 

و آغاز فصلی نو 

از آن زمان که کرونا میهمان ناخوانده کشورمان شد، دانش‌آموزان هم خانه‌نشین شدند، اما این خانه‌نشینی به دوری از کلاس درس و خواندن و نوشتن نینجامید بلکه به مدد و لطف معلمانی که الفبای محبت و مهر را هجی می‌کنند، دانش‌آموزان هر روز سر کلاس درس می‌نشینند.

 

معلمان متعهدانه و با قراری از جنس مهربانی فصلی نو در آموزش گشودند، بار آموزش را به دوش کشیدند و گوشی هر معلم کلاس درس او شد تا این‌بار دانش‌آموزان در خانه به فضای جدید مدرسه بیایند و بار دیگر ایثار و از خودگذشتگی معلمان بر تارک تاریخ حک شود.

 

این روزها معلمانی داریم که با ایثاری از جنس عشق سختی‌های تدریس مجازی را به‌جان می‌خرند، یکی یخچال خانه‌اش را تخته‌ای برای تدریس می‌کند، دیگری از روی تخت بیمارستان تدریس را ادامه می‌دهد و دیگری با تهیه تجهیزات شیوه جدیدی از آموزش مجازی را تجربه می‌کند.

 

خانه‌ای که مدرسه می‌شود

«خانم کوراوند» هر شب در فضای کوچک منزل خود، تخته را به دیوار آویزان می‌کند، پروژکتور را روشن می‌کند و در حالی‌که فرم مدرسه به تن کرده با تمام دشواری‌های ضبط تصویر و صدا این‌بار تمام تجربه 10 سال سابقه آموزشی خود در فضای مجازی را به کام دانش‌آموزان می‌ریزد.

 

وی که در مقطع دوم ابتدایی تدریس می‌کند، درباره شیوه جدید آموزشی خود می‌گوید: بعد از تعطیل شدن مدارس آموزش مجازی برای دانش‌آموزان را شروع کردم اما با توجه به نبود تجهیزات و امکانات لازم احساس کردم این نوع آموزش نمی‌تواند بازدهی کامل را داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه برای تدریس مجازی و تاثیرگذاری بیشتر حضور خودم و تصاویرکتاب ضروری بود ادامه می‌دهد: بر این اساس از یکی از دوستانم که آموزشگاه زبان دارد تجهیزات مورد نیاز از جمله تخته و پروژکتور را تهیه کردم و به این ترتیب با این تجهیزات تهیه محتوای آموزشی، فیلم و ویس، آموزش به دانش‌آموزان شروع شد.

 

«کوراوند» می‌گوید: با این روش آموزش نتیجه خیلی خوبی گرفتم، هر شب درس روز بعد را به‌صورت ویدئو ضبط می‌کردم، فیلم ضبط شده را پس از ادیت و تغییر حجم صبح روز بعد برای دانش‌آموزان ارسال می‌کردم و در واقع دانش‌آموزان در فضای آموزشی مناسبی قرار می‌گرفتند.

 

وی می‌افزاید: به این ترتیب دانش‌آموزان هر روز من را در قالب تصاویر ویدیوئی می‌دیدند و با من ارتباط برقرار می‌کردند و از سویی بازخورد بسیار خوبی از آنان دریافت می‌کردم.

 

این معلم دبستان با بیان اینکه در تدریس مجازی نگرانی من دانش‌آموزان ضعیف بود می‌گوید: خوشبختانه این دانش‌آموزان نیز پابه‌پای دیگر بچه‌ها در مدت تدریس مجازی پیشرفت و بازدهی خوبی داشتند.

 

وی از خوشحالی و رضایت دانش‌آموزانش از این شیوه تدریس خبر می‌دهد و می‌گوید: دانش‌آموزانم می‌گویند مثل این است که هر روز در کلاس درس هستند و با دقت به درس گوش می‌دهند.

 

تدریس عاشقانه این معلم مهربان به اینجا ختم نمی شود، کوراوند می‌گوید: برای ارتباط بیشتر با دانش‌آموزانم گاهی تماس‌های تصویری برقرار می‌کنم و مثل کلاس درس اما در خانه به ارزیابی آنها می‌پردازم و اگر کاستی هم باشد با این تماس و ارتباط‌ها برطرف می‌شود.

 

وی که به‌صورت داوطلبانه و به‌دلیل تعهد و مسئولیتی که در خود احساس می‌کند اقدام به این شیوه تدریس و ضبط روزانه ویدئوهای تدریس برای دانش‌آموزانش می‌کند می‌گوید: در این راستا مدیر مدرسه سعیده محمد حسنی حمایت‌های بسیاری از من و سایر معلمان داشت و در واقع این حمایت‌ها بیشتر به ما آرامش می‌داد تا بتوانیم در تدریس مجازی موفق باشیم.

 

معلمي شغل نيست عشق مي‌خواهد و ايثار، علاقه مي‌خواهد و انگيزه، پويايي می‌خواهد و بالندگي تا بتوان بهترين راه و روش زندگي را بشر بياموزد و می‌بینیم امروز، معلمانی داریم که با تمام سختی‌ها، کلاس درس را تعطیل نکردند و خانه هر معلم کلاس درس او شد.

 

عهدی که پابرجاست

«الهام» دیگر معلم خوزستانی است که، پای عهد خود با شاگردانشان ایستاد؛ آنگونه که از زمان تعطیلی مدارس در خانه خود لحظات حضور در کنار همسر و فرزندان را وقف آماده‌سازی برنامه و ضبط تصویر و صدا برای دانش‌آموزانش می‌کند.

 

او که 18 سال با تدریس انس دارد و با هر گچی مویی سفید کرده اکنون به مدد گوشی اندروید و به کمک دختر و همسرش تدریس مجازی را در پیش گرفته تا دانش‌آموزانش از درس عقب نمانند.

 

«مرداسی» می‌گوید: از زمانی که معلم‌ها اراده کردند خانه‌ها مدرسه شد و خواندن و نوشتن دوباره جان گرفت تا آموزش‌وپرورش تحت هیچ شرایطی تعطیل نشود و فرزندان ما از درس و مدرسه عقب نمانند.

 

وی می‌گوید در واقع کار معلمان در این 2 ماه، بیشتر شد؛ آنها در فضای مجازی به هر شکل ممکن با تهیه محتوای آموزشی مطالب را برای دانش‌آموزان ارسال کردند و در همه ساعات روز در فضای مجازی پاسخگوی سوالات و اشکالات درسی دانش‌آموزان بودند که هنوز هم این روش ادامه دارد.

 

تدریس در فضای مجازی به بسترسازی نیاز دارد؛ مشکلات زیادی بر سر راه دانش‌آموزان و معلمان هست اما با وجود کمبودها و کاستی‌هایی که وجود دارد هیچ معلمی بیکار نیست و همه با تلاشی مضاعف مشغول انجام وظیفه هستند تا هیچ دانش‌آموزی از آموزش جا نماند.

 

رسم الفبای عاشقی

«عنصری» معلم مناطق حاشیه‌ای شهر حمیدیه است که در نبود امکانات یخچال خانه‌اش را تخته وایت‌بردی برای رسم الفبای عاشقی می‌کند روزانه به دانش‌آموزانش درس می‌دهد و پیگیر رفع ضعف‌های دانش‌آموزانش است.

 

وی می‌گوید: با توجه به ضرورت تداوم آموزش و کمبود امکانات مجبور شدم از یخچال خانه‌ام به عنوان تخته استفاده کنم، روزانه ویدئوها و تصاویری از تدریس ضبط می‌کنم و برای دانش‌آموزانم ارسال می‌کنم.

 

«عنصری» با اشاره به مشکلات این شیوه تدریس می‌افزاید: متاسفانه دانش‌آموزان مناطق محروم اکثرا گوشی هوشمند ندارند به‌طوری‌که برخی از دانش‌آموزانم به این دلیل از درس آنلاین جا مانده‌اند و من مجبور هستم با تماس تلفنی در حد توان برخی دروس ضروری را به آنان آموزش دهم.

 

او ادامه می‌دهد: همچنین جزوه‌هایی را برای دانش‌آموزانم که از کلاس درس مجازی جامانده‌اند تهیه کرده و آنها را به در خانه دانش‌آموزان می‌برم تا از درس عقب نمانند.

 

جلوه‌های زیبای معلمی

سال‌هاست الفبای زندگی و درس عاشقی را به شاگردانشان می‌آموزند اما این روزها جلوه‌های زیبای معلمی، تعلیم و تربیت در فضاهایی متفاوت جاری شده و این‌ها تنها صحنه‌های کوچکی از زیبایی عشق معلمان است.

 

این روزها با کمترین امکانات چراغ آموزش در خانه‌ها روشن مانده و دانش‌آموزان ایران زمین، این روز‌ها بیشتر از همیشه به داشتن معلمانی از جنس مهربانی و عشق می‌بالند.

 

 

پایان پیام/472

منبع: شبستان

کلیدواژه: تدریس مجازی معصومه صالحی هفته معلم معلم نمونه برای دانش آموزان فضای مجازی دانش آموزانش دانش آموزانم تدریس مجازی کلاس درس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۳۹۸۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه آغاز می‌شود

معاون وزارت آموزش و پرورش از آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ حمید طریفی حسینی معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه ثبت‌نام دانش‌آموزان پایه اول دبستان از 19 اردیبهشت آغاز می‌شود، گفت: خانواده‌ها برای ثبت‌نام به دو روش الکترونیک و حضوری اقدام کنند. برای پیش ثبت‌نام الکترونیک باید به والدین باید به سامانه خدمات الکترونیک وزارت آموزش و پرورش به آدرس my.medu.ir یا my.gov.ir مراجعه کنند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه در آزمون استخدام آموزگار دوره ابتدایی که اسفند سال گذشته برگزار شد، 636 هزار نفر شرکت کردند و 28 هزار نفر پذیرش خواهند شد، افزود: سازو کار جذب و گزینش در دو سال گذشته تغییر کرده است و امسال معلمانی که رتبه استادی دارند در ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی به ما کمک می‌کنند.

آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از 19 اردیبهشت

240 هزار ردیف استخدامی آموزش و پرورش در دو سال

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: افراد پذیرفته شده در آزمون استخدامی باید دوره آموزشی را در دانشگاه فرهنگیان طی کنند؛ طی دو سال گذشته 240 هزار ردیف استخدامی به آموزش و پرورش اعطا شد که یک پنجم نیروی انسانی وزارتخانه را شامل می‌شود و  این باعث جریان یافتن خون تازه در رگ‌های آموزش و پرورش شد.

وی تأکید کرد: برنامه درسی مدارس باید متحول شود و به سمت آموزش مهارت زندگی در دوره ابتدایی برویم که این کار مهر امسال به صورت آزمایشی در پایه اول دبستان و در تعداد محدودی از مدارس انجام خواهد شد.

رویکرد آزمون‌های بین‌المللی با روش‌های مدارس ایران متفاوت است

طریفی حسینی درباره دلایل عملکرد ضعیف دانش‌آموزان ایرانی در آزمون‌های بین المللی تیمز و پرلز گفت: این آزمون‌ها سطح سواد خواندن، ریاضی و علوم دانش‌آموزان پایه چهارم ابتدایی و هشتم را می‌سنجد و به نوعی آزمون‌های مهارتی هستند، محتوایی که در آزمون‌های تیمز و پرلز سنجش می‌شود، رویکرد متفاوتی با روش‌های مورد استفاده در مدارس ایران دارد.

نظام آموزشی ایران در بین نظام‌های آموزشی قدرتمند دنیا

وی گفت: باید توجه داشت که نظام آموزشی ایران در بین نظام‌های آموزشی قوی دنیا قرار دارد و در المپیادهای جهانی بیش از 20 مدال طلا داشتیم.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش مطرح کرد: در ایران تنوع قومیتی، فرهنگی و زبانی داریم و آزمون تیمز و پرلزمتناسب با شرایط فرهنگی و جغرافیایی ایران نیست و به دنبال طراحی آزمون بومی هستیم.

طریفی حسینی در پاسخ به این پرسش که دلایل نتایج ضعیف دانش‌آموزان ایرانی در بحث ریاضی و علوم در آزمون‌های بین المللی چیست، آیا هیچ بخشی نگران این عملکرد ضعیف نشده است؟ گفت: مطالعات بین المللی از جوانب مختلف مورد نقد هستند چون سوالات متناسب با نظام آموزشی کشورها نیست.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: مطالعات بین المللی می‌خواهند تمام نظام‌های آموزشی را مشابه کنند و کشورها باید خود را با شاخص‌های آنها تطبیق دهند؛ هم اکنون کشورهای مختلف دنیا متقاضی جذب فارغ التحصیلان مدارس ایران برای تحصیل در دانشگاه‌های خود هستند.

وی  بیان کرد: روند اٌفت عملکرد دانش‌آموزان ایرانی در آزمون‌های بین‌المللی از گذشته وجود داشته است البته چند برنامه را برای تقویت سواد خواندن دانش‌آموزان اجرا کردیم از جمله طرح خوانا همچنین در مناطق دو زبانه طرح زبان‌آموزی پایه اول دبستان را اجرا کردیم.

سطح سواد دانش‌آموزان در مقایسه با گذشته افزایش یافته است

طریفی حسینی درباره اینکه اگر بخواهیم سطح سواد دانش‌آموزان امروز را با 10 سال گذشته مقایسه کنیم، آیا سطح سواد افزایش پیدا کرده است؟ گفت: قطعاً می‌گویم افزایش یافته است.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره اینکه آیا برای این موضوع ارزیابی و مستنداتی دارید، گفت: هم اکنون نوع سواد متفاوت شده است، در گذشته خواندن و نوشتن مطرح بود البته هم اکنون هم توانایی نوشتن جزوی از سواد است اما دنیای امروز برمهارت تأکید دارد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا سنجه‌ای وجود دارد که بتوانیم عملکرد آموزش و پرورش را بسنجیم؟ عنوان کرد: سند تحول بنیادین چشم انداز را روشن کرده است و ایران می‌تواند جزو کشورهای پیشرو در نظام‌های آموزشی باشد چون سطح پوشش تحصیلی در دوره ابتدایی 98 درصد است و در حوزه کیفیت، استانداردهای آموزشی مدارس ایران قابل مقایسه با سایر کشورها نیست همچنین تعداد معلمانی که امسال استخدام کردیم به اندازه تمام معلمان کشورهای اسکاندیناوی است.

طریفی حسینی ادامه داد: پراکندگی که در ایران به لحاظ زیر ساخت‌های آموزشی وجود دارد و سازو کار تأمین نیروی انسانی، بینظیر است و در مطالعات یونسکو، ایران به عنوان الگو در میان کشورهای منطقه مطرح می‌شود. ایران در برخی حوزه‌های آموزشی و سلامت، حرف برای گفتن دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آغاز ثبت‌نام الکترونیکی کلاس‌اولی‌ها از امروز | کدام دانش آموزان نمی توانند ثبت نام کنند؟ + ویدئو
  • آغاز ثبت‌نام بیش از ‌۱۹ هزار کلاس اولی‌ در زنجان
  • دیدار با الفبای علم و مهربانی پس از ۲۵ سال
  • آغاز ثبت نام کلاس اولی ها از فردا
  • ثبت‌ نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه
  • از تأثیر معلمان بر لوح سفید کودکان نباید غافل شویم
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه آغاز می‌شود