Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-09@06:38:57 GMT

غوغای عشق معلمی در روزهای کرونایی

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۷۹۰۵۳۸

غوغای عشق معلمی در روزهای کرونایی

در روزهایی که مدارس کشور به دلیل پیشگیری از شیوع ویروس کرونا تعطیل است، درس و مشق تعطیل نیست و عشق معلمی غوغا کرده است.

خبرگزاری فارس ـ گروه آموزش و پرورش: سکوت عجیبی حاکم شده است؛ به ظاهر در حال نوشتن سرمشق‌هایی هستند که وحید مبصر کلاس روی تخته می‌نویسد اما زیرچشمی حواسشان به آقامعلم است که روی صندلی نزدیک تخته نشسته است؛ دیدن آقامعلم بهترین اتفاق زندگی‌شان شده است و در عمق چشمانشان که هر بار سربلند می‌کنند و او را می بینند، کاملا هویداست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی‌اختیار گونه‌هایشان‌ تر می‌شود و گاهی چند قطره اشک روی دفتر مشق می‌نشیند؛ هنوز باورشان نمی‌شود که آقامعلم چند روز بعد از تصادف با دستان گچ گرفته، مسیر طولانی منزل تا روستا را طی کرده است فقط به خاطر آنها.

آقامعلم چند روز پیش هنگام بازگشت از محل کار، تصادف کرد و از ناحیه دو دست دچار شکستگی شد و تحت عمل جراحی قرار گرفت اما نمی‌توانست دانش‌آموزانش را از یادگیری محروم کند پس با همان شرایط راهی مدرسه شد؛ سجاد احمدی مدیرآموزگار دبستان بلال حبشی روستای میرمینگه از توابع شهرستان هرسین در هفته، سه روز مسافت ۷۰ کیلومتری هرسین تا روستای میرمینگه را طی می‌کند تا شاگردانش که دسترسی به اینترنت ندارند، از درس عقب نمانند.

در روزهایی که مدارس کشور به دلیل پیشگیری از شیوع ویروس کرونا تعطیل است، درس و مشق تعطیل نیست و عشق معلمی غوغا کرده است؛ به عنوان مثال محرم نوازش معلم و مدیر مدرسه محمدیه در روستای قره قشلاق جعفرآباد برای آموزش شاگردانش که دسترسی به امکانات اینترنت و موبایل را ندارند، هر روز ۱۱۰ کیلومتر در تردد است. 

یا غدیر علی بابایی خمارکی آموزگار دبستان عشایری فلاح روستای کردانده از توابع ناحیه کوهین شهرستان قزوین وقتی دید که امکان آموزش از راه دور برای دانش‌آموزانش فراهم نیست، به صورت داوطلبانه از اسفند سال گذشته تاکنون در این روستا ساکن شده است و به دانش‌آموزانش با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی درس می‌دهد.

دانش‌آموزان با نیازهای ویژه به حمایت خاص نیاز دارند و در شرایط کرونا و تعطیلی مدارس، در معرض آسیب بیشتری از نظر آموزش قرار دارند اما معلمان‌شان در کنارشان هستند تا آموزش محقق شود.

عاطفه رجبی معلم مدرسه استثنایی پیام در شهر گتوند از توابع استان خوزستان وقتی دید که فاطمه یکی از شاگردانش به دلیل مشکل جسمی و حرکتی و ضعف در حرکت عضلات دست، نمی‌تواند برای آموزش از موبایل و تبلت استفاده کند، برای اینکه فاطمه از درس‌هایش عقب نماند گاهی به خانه فـاطمه می‌رود و گاه فـاطمه نزد او می‌آید و آموزش فاطمه همچنان ادامه دارد.

یا خانم احمدوند آموزگار مدرسه شهید مطهری 2 شهرستان نهاوند یکی از این معلمان دلسوز و فداکار است که در این روزهای تعطیلی مدارس به علت شیوع ویروس کرونا، در منزل دانش‌آموزان خود حاضر شده و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، فضای خانه را به فضای کلاس و درس تبدیل کرده است.

راهبران آموزشی در گوشه گوشه روستاهای کشورمان در شرایطی که امکان استفاده از تلفن همراه و اینترنت و همچنین تلویزیون نیست، پای کار هستند؛ خیرمحمد صدرایی از راهبران آموزشی مدارس روستایی و عشایری شهرستان قصرقند از زمان تعطیلی فیزیکی مدارس به دلیل شیوع کرونا، با پیمودن مسافت طولانی و تحمل گرمای طاقت فرسا با موتورسیکلت، روستا به روستا می رود تا علاوه بر توزیع بسته‌های آموزشی در دیدار حضوری با دانش‌آموزان، دروس را با آنها مرور کرده و تکالیف‌شان را بررسی کند.

عبدالصمد بلوچ مدیر آموزگار مدرسه شهید باهنر روستای شیخ کلگ در بخش تلنگ نیز از قافله عشق و ایثار معلمی عقب نمانده و برای دانش آموزان فضای باز خانه‌اش را کلاس درس کرده و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی، تدریس می‌کند.

البته برخی معلمان هم در کنار آموزش، گام‌های دیگری برداشتند؛ معلمی برای دانش‌آموزان تلویزیون خریده و معلم دیگری هزینه اینترنت شاگردانش را پرداخت کرده است؛ معلمانی با وجود سختی زندگی، برای شاگردانشان تلفن همراه خریدند.

مثلا خانم میامی یکی از معلمان ناحیه هفت مشهد، پس از اطلاع از عدم امکان استفاده یکی دانش‌آموزانش از آموزش‌های فضای مجازی به دلیل قدیمی بودن گوشی والدین، برای آموزش و یادگیری دانش آموز خود یک دستگاه گوشی همراه تهیه می‌کند یا آموزگار فداکاری از استان همدان برای اینکه بتواند همه دانش‌آموزان کلاس خود را در آموزش‌های مجازی پوشش دهد، با هزینه شخصی به تهیه گوشی هوشمند برای دانش‌آموزی که گوشی هوشمند نداشته است، اقدام کرده است.

فرزانه دانش مزیان مدیر دبیرستان روستایی برکت  ناحیه دو اراک هم برای اینکه دانش‌آموزانش بتوانند از برنامه‌های آموزشی در فضای مجازی استفاده کنند، برایشان تلفن همراه هوشمند تهیه کرد؛ او در تماس با اقوام و دوستان نزدیک از آنها تقاضا کرد که در صورت داشتن گوشی هوشمند بدون استفاده در منزل، به کمکشان بیایند و امکان فراهم کردن شرایط تحصیل را برای دانش‌آموزان ایجاد کنند که البته این تفکر کارساز شد و چندین تلفن همراه برای دانش‌آموزان فراهم شد.

آری معلمان، از هیچ تلاشی دریغ نکردند و واقعا پای کار هستند؛ کاوه قادرپور مدیر آموزگار دبستان 22 بهمن روستای نجار از شهرستان پاوه در کنار آموزش تلویزیونی و آموزش مجازی که البته به واسطه کندی اینترنت به سختی انجام می‌شود، با برپایی کلاس رفع اشکال برای دو دانش‌آموز خود در کم جمعیت‌ترین مدرسه منطقه، به آموزش دانش‌آموزانش می‌پردازد.

تلاش خستگی ناپذیر این آموزگار در آستانه بازنشستگی و اشتیاق دانش‌آموزان به تحصیل، حس و حال زیبایی ایجاد کرده است و تجلی یک شعار است که «آموزش تعطیل شدنی نیست»،

معلمان در این روزهای کرونایی، پای کار آموزش هستند و هر کاری که از دستشان بر می‌آید برای آموزش دانش‌آموزانشان انجام می‌دهند. 

معلمان از مسیرهای طولانی خود را به دانش‌آموزانشان می‌رسانند تا مبادا شاگردی بخشی از درسش را فرانگرفته باشد و آنها شرمنده خودشان شوند. آخر آنها معلم هستند و معلمی، عشق است و بس. 

انتهای  پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: عشق مدرسه برای دانش آموزان دانش آموزانش تلفن همراه برای آموزش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۹۰۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر مهم آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان و معلمان

به گزارش تابناک، رئیس ستاد ثبت‌نام آموزش و پرورش از آغاز ثبت‌نام الکترونیکی یک میلیون و ۷۰۰ هزار کلاس اولی از امروز خبر داد.

حمید طریفی حسینی، رئیس ستاد ثبت‌نام آموزش و پرورش گفت: ثبت‌نام این دانش‌آموزان با داشتن برگه سنجش سلامت انجام خواهد شد.

او افزود: شرط ثبت‌نام در پایه اول، انجام سنجش نوآموزان بدو ورود است؛ در حال حاضر، پایگاه‌های سنجش سلامت فعال است و خانواده‌ها می‌توانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی «my.medu.ir» نزدیک‌ترین مرکز به محل سکونت خود را برای نوبت‌دهی انتخاب کنند و پس از سنجش سلامت فرزندان خود، ثبت نام الکترونیکی را انجام دهند.

حسینی گفت: والدین برای ثبت‌نام فرزندان خود در پایه اول ابتدایی به پایگاه اینترنتی «my.medu.ir» مراجعه کرده و اقدام به تکمیل فرم پیش ثبت نام کنند.

رئیس ستاد ثبت نام آموزش و پرورش درباره ثبت‌نام اتباع نیز گفت: ثبت‌نام این افراد بر اساس دستورالعملی است که به استان‌ها ابلاغ خواهد شد؛ در این مرحله ثبت‌نام اتباع انجام نمی‌شود. در روزهای آینده از طرف مرکز امور بین‌الملل، بخشنامه به استان‌ها ابلاغ می‌شود و کار ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع بر اساس دستوراالعمل‌های ابلاغ انجام خواهد شد.

جزئیات محدوده ثبت‌نام هر مدرسه و آخرین مهلت دانش‌آموزان برای ثبت‌نام در مدارس

مدیرکل ارزیابی عملکرد وزارت آموزش و پرورش گفت: نظارت انجام داده‌ایم که همه مدارس حتماً شعاع مدرسه را در مورد محدوده ثبت نام در نظر بگیرند و مدرسه نوک پرگار است.

مجتبی هاشمی، مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش در نشست خبری با بیان اینکه امسال ثبت نام در پروژه مهر از سیاست‌های کلان وزارت آموزش و پرورش است؛ گفت: در قالب کیفیت بخشی آموزشی و ثبت نام در مدارس ابتدایی و متوسطه این سیاست پیگیری خواهد شد.

مشکلی در روند ثبت‌نام مدارس باشد، حل خواهد شد

هاشمی با اشاره به اینکه امسال سال سومی است که بحث ثبت نام را پیش می بریم؛ گفت: باید تلاش کنیم امر ثبت نام قریب به ۱۷ میلیون دانش آموز را با آرامش خانواده‌ها و حفظ رویکردهای مناسب ادامه دهیم و ظرفیت‌های مناسب را فراهم کنیم. تعداد دانش آموزان ابتدایی به یک جمعیت ثابت رسیده و حتی با روندی کاهشی رو به رو است؛ آمادگی برای ثبت نام وجود دارد و طبیعتاً اگر در مسیر ثبت نام مشکلی هم ایجاد شد؛ تمهیدات لازم برای حل آن مشکل از هم اکنون دیده شده است.

او با بیان اینکه ثبت‌نام در میان پایه‌ها به صورت الکترونیکی و بعد از درج نهایی نمرات در پایه بالاتر اتفاق خواهد افتاد؛ افزود: لذا نیازی به حضور خانواده‌ها در مدارس برای ثبت نام میان پایه نیست. در پایه اول از فردا و پایه‌های هفتم و دهم پس از پایان اعلام نمرات خواهد بود.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: شعار امسال هم ثبت‌نام مطلوب، عدالت محوری و خانواده مداری است. برای عدالت محوری این بار را پذیرفته ایم که در دولت سیزدهم همه اقدامات ما باید بر اساس عدالت محوری و پاسخگویی به مردم باشد. نکته دیگر رعایت اصل حرمت و تکریم خانواده‌ها داریم. حرمت مردم در روند ثبت‌نام حتماً باید رعایت شود. نباید روند ثبت نام را به گونه‌ای پیچیده کنیم که خاطر خانواده‌ها آشفته شود در ثبت نام الکترونیکی همین هدف آسودگی خیال خانواده‌ها صورت گرفته است.

او با اشاره به ضرورت شفافیت در امر ثبت نام گفت: تنوع مدارس موجب شده است که خانواده‌ها سوالات زیادی برایشان پیش بیاید. البته در هر نظام اجرایی چند مرحله از جمله صدور و تقنین قانون و اجرای آن وجود دارد. در فرآیند بزرگی همچون ثبت‌نام ۱۷ میلیون دانش آموز هم امکان بروز اشتباه وجود دارد. نکته این است که اگر این نظام اجرا بتواند خود ترمیم باشد؛ یعنی کارش را به خوبی انجام داده است.

هاشمی افزود: برای این منظور ستادهای تسهیل‌گر ثبت‌نام در ستادهای ثبت‌نام در مناطق آموزش و پرورش وجود دارد. نظارت‌ها را هم همچنان داریم. دو نوع نظارت مردمی و سامانه‌ای داریم. نظارت مردمی به کمک شناسه‌ها و qr code‌هایی ایست که مردم در محل ثبت‌نام به آن مراجعه می‌کنند. نظارت میدانی را هم با بازدید ناظران ادامه خواهیم داد. نظارت سامانه‌ای هم به کمک سامانه بازرسان منطقه آموزش و پرورش فعال خواهد بود.

مهلت ثبت‌نام مدارس تا پایان مرداد

معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه ثبت نام تا پایان مرداد ماه خواهد بود؛ گفت: پس از آن تاریخ اگر دانش آموزی موفق به ثبت نام نشده باشد، به صورت مجزا و حضوری روند ثبت نام را برایش فراهم خواهیم کرد.

او با اذعان به اینکه در برخی مناطق زیرساخت‌های آموزشی پاسخگوی نیاز خانواده آن مناطق نیست؛ گفت: به همین خاطر ناچار به محدوده بندی شدیم. از ۷۰ هزار مدرسه, ۴۲ هزار مدرسه تراکم دانش آموزان زیادی ندارند. نظارت هم انجام دادیم که همه مدارس حتماً شعاع را در مورد محدوده ثبت نام در نظر بگیرند؛ مدرسه نوک پرگار است. متأسفانه برخی مدارس سال گذشته این سیاست را رعایت نکردند که با آنها برخورد شده و امسال هم نظارت بر مدارس را داریم.

توضیحات معاون آموزش و پرورش درباره استخدام معلمان و تسهیل شرایط ثبت‌نام مدارس

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: یک نوع تسهیل گری برای ثبت نام در محدوده محل کار والدین ایجاد شده است.

حمید طریفی حسینی، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در نشست خبری با اشاره به آغاز ثبت‌نام دانش‌آموزان پایه اول گفت: سازماندهی دانش‌آموزان آغاز می‌شود و تلاش می‌کنیم از فردا که سال آینده سال تحصیلی متفاوت و خوبی داشته باشیم.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به دیدار رهبر انقلاب با فرهنگیان گفت: رهبری بر اجرای سند تحول تاکید داشتند و نگاشت نقشه راه اجرای سند تحول هم آغاز شد. در سندی که برای مدرسه نگارش شده است؛ به زودی در اختیار مدیران مدارس قرار خواهد گرفت.

امسال برای اولین بار نظام دوری را از اول ابتدایی آغاز خواهیم کرد. در این خصوص بحث توانمندسازی معلمان را اجرایی خواهیم کرد که برنامه ریزی آن از هم اکنون آغاز شده است تا معلمان کیفیت و شایستگی لازم را داشته باشند. با رایزنی‌های انجام شده هزار فضای آموزشی در مدارس دولتی به فضای ورزشی هم مجهز خواهد شد.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه و خلاقیت پروری و مهارت آموزی از پروژه‌های اصلی ماست گفت: این موضوع را با کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آغاز کردیم و به طور ویژه صد ساعت در اختیار مدرسه گذاشتیم تا آنان به صورت تخصصی برنامه ریزی کنند تا مهارت آموزی دانش آموزان را اجرایی کنیم.

طریفی حسینی گفت: شیوه جذب معلم را برای دومین سال متوالی داشتیم. ۲۸ هزار و ۸ رده استخدامی را ایجاد کردیم؛ روند استخدام از دیروز آغاز شده و در تلاشیم تا مهر ماه روند جذب و توانمندسازی معلمان جذب شده را به پایان برسانیم.

معاون آموزش ابتدایی گفت: سال گذشته طرح شهید همت را برای توانمندسازی معلمان داشتیم که عمده معلمان جدید الاستخدام داشتیم که طرح موفقی بود و سال آینده هم این طرح را ادامه خواهیم داد.

او با بیان اینکه موضوع کیفیت مدارس دولتی از دغدغه‌های اصلی دولت و وزارت آموزش و پرورش است؛ گفت: در دو سال اخیر مجموعه استخدام‌ها چیزی حدود ۲۰۰ هزار استخدام بوده است. با این رویکرد این حجم از استخدام‌ها با رویکرد کیفی نوید بخش معلمانی است که می‌توانند تحول مد نظرمان را رقم بزنند. این معلمان با روند سخت و متفاوت جذب می‌شوند ما متفاوت‌ترین افراد جامعه را به عنوان معلم انتخاب می‌کنیم. ۲۸ هزار نفر از حدود ۶۰۰ هزار داوطلب انتخاب می‌شوند و ما حساب ویژه‌ای روی آنان باز کرده‌ایم.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه انسان دومین سال ثبت نام الکترونیکی دانش آموزان است گفت: ثبت نام الکترونیکی، شرایط آسان‌تر و سریع‌تری را برای ثبت نام در اختیار خانواده‌ها قرار می‌دهد. قواعد کلی ثبت نام در آئین نامه اجرایی مدارس آمده است. یک نوع تسهیل گری برای ثبت نام در محدوده محل کار والدین ایجاد شده است.

ثبت‌نام الکترونیکی مدارس به منزله ثبت‌نام قطعی نیست

طریفی حسینی با بیان اینکه ثبت نام الکترونیکی به منزله ثبت نام قطعی نیست؛ گفت: مدیران مدارس با توجه به شرایط و ظرفیت اقدام به ثبت‌نام نهایی خواهند کرد.

معاون آموزش ابتدایی با بیان اینکه ثبت‌نام اتباع در مدرسه هنوز آغاز نشده است؛ گفت: البته ثبت نام در سنجش سلامت کودکان اتباع در حال انجام است اما ثبت نام در مدارس پس از صدور آئین نامه اجرایی خواهد بود.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • روایتی از شوق همه‌جانبه معلم بروجنی در تربیت نسل آینده
  • خبر مهم آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان و معلمان
  • آموزش و پرورش به دنبال اجرایی‌ کردن سند تحول بنیادین از مدرسه است
  • روش تربیتی معلم‌ها پیامبرگونه و محبت‌محور است
  • دولت سیزدهم همیشه در کنار آموزش و پرورش بوده است
  • آغاز ثبت‌نام بیش از ‌۱۹ هزار کلاس اولی‌ در زنجان
  • دیدار با الفبای علم و مهربانی پس از ۲۵ سال
  • ثبت نام الکترونیکی دانش‌آموزان در ستاد پروژه کلان‌مهر/ نقشه‌ راه سند تحول بنیادین به‌زودی به مدارس ابلاغ می‌شود
  • روایت تسنیم از اشتیاق معلم نمونه کشور برای تعلیم و تربیت
  • معلمی که امید و عشق را در دل دانش آموزان معنا کرد